5 Eylül 2015 Cumartesi

Kore Filmi Tanıtımı: My Love My Bride


Uzun zamandır Kore filmi izlememiştim. Açıkçası son 3 yıldır da yeni çıkan filmleri dizileri takip etmiyorum. Eskisi kadar ne K-pop'tan ne dizilerden filmlerden keyif alıyorum.

En güzel zamanlar bence 2008-2012 yılı arasıydı.Çok az Uzak Doğu ile ilgilenen vardı ve herkes birbirini tanırdı. Diziler filmler ve fanlar arasındaki samimiyet o kadar güzeldi ki. Bunun üzerine uzunca bir yazı yazacağım vaktim olunca ama şimdi film tanıtımı yapmam gerek.



Başrollerde Shin Min Ah ve Jo Jung Suk oynuyor.My Love My Bride filmi evlilik hayatının evrelerini işliyor. Kısacası erkeklerin ne kadar bencil olduğunu anlatıyor bence.
Üniversite yıllarından sevgili olan çiftimiz evleniyor ve gerçek hayatla yüzleşiyorlar.Filmde günlük hayattan basit olaylar işleniyor ve bir kadının nasıl evliliğini ayakta tutmaya çalıştığını görüyoruz. 



Küçük sorunların bile ne kadar büyüyebildiğine, kıskançlığa , erkeklerin armut piş ağzıma düş yaşadıklarına ve çiftler arasındaki iletişim eksikliğine dikkat çekiliyor. Çıkarılacak sonuç ise; evliliği, aileyi hatta dünyanın düzenini sağlayan bile kadınlar kesinlikle ve kadın o kadar çok yıpranıyor ki erkekler fakında bile değiller.



Shin Min Ah filmde her zamanki gibi sade şeker.Jo Jung Suk ise eşek sudan gelene kadar dövülesi.Şimdi bile şu yazıyı yazaken ağzına patlatasım var bir tane.


Filmi tavsiye eder miyim? Evet, çok çok muhteşem bir film değil ama beklentileri yükseltmeden rahatça izlenebilir. 

10 yorum:

  1. Kusura bakma yorumum filmle ilgili olmayacak ama söylemek zorundayım. Blogunun playlistine bayıldım. Öylesine girmiştim bloguna yarım saattir şarkıları dinliyorum. Normalde hiç de dinlemem japonca şarkılar.

    YanıtlaSil
  2. Lazy Otter ne kusuru bu yorum için inan çok daha sevindim. :)En sevdiği gruptan en sevdiği şarkıları paylaşmak istedim sadece ben de :) Wagakki Band modern ve geleneksel müziği harmanlamış çok kaliteli bir grup gerçekten :)

    YanıtlaSil
  3. Shin Min Ah... Bu kızı çok seviyorum. Öyle güzel anlatmışsın ki, insanın hemen açıp izleyesi geliyor ama listem kabarık şimdilik sıraya ekledim :) Bu arada ben Ela, blogunu çok beğendim ve Lazy'nin de dediği gibi playlistini de. Benim blogum daha minicik umarım seninki kadar geniş bir blog arşivi yapabilirim ben de :)

    YanıtlaSil
  4. Ela yorumların çok çok teşekkür ederim :) Çok sevindim blogumu incelemene ve playlitimi beğendiğine :) Eski yazılarıma da yorumlar bırakmışssın :) Aslında senin blogun benden daha geniş vaktim olduğunda ben de ayrıntılı olarak inceleyeceğim blogunu, sanrım zevklerimiz de uyuşuyor :)

    YanıtlaSil
  5. http://bulanikbeynindunyasi.blogspot.com/2015/09/mim8-random-play.html seni mimledim :) yazarsan çok mutlu olurum :)

    YanıtlaSil
  6. Bulanık Beyin mim için teşekkür ederim en kısa zamanda yazacağım. ^_^

    YanıtlaSil
  7. Uzun süredir listem de olan bir filmdi. Shin Min Ah hastası olarak izlemem gerekirdi yazın bana bir hatırlatma oldu :D

    YanıtlaSil
  8. Merhaba... Bloğumu takip ettiğin çok teşekkür ederim! İsmini, hakkımda kısmına ve özellikle şablonuna bayıldım. *-* Fazla şeker!

    YanıtlaSil
  9. Ve Otter'a katılıyorum, şarkıların da bir harika! Ne güzel bir blog bu böyle her bakımdan...

    YanıtlaSil
  10. Selamlar... seni mimledimm :)

    YanıtlaSil